EVEN VOORSTELLEN

 

 

 

 

 

 

 Al op de Kweekschool had Carla Martens een liefde voor creatieve vakken, maar pas in 1998 nam zij schilderlessen bij beeldend kunstenaar Wendela van Lynden uit Zeewolde.

Carla leerde anders en beter te kijken naar de dingen om zich heen en door verschillende opdrachten werd zij gestimuleerd om steeds een stapje verder te komen in haar ontwikkeling. Zij volgde ook elders verschillende workshops en lessen.

Carla schildert veel met acrylverf en maakt gebruik van gecombineerde technieken. Door met verschillende technieken en materialen te experimenteren worden steeds nieuwe mogelijkheden ontdekt en grenzen verlegd.

Sinds 2017  is zij ook de mogelijkheden van olieverf aan het verkennen bij kunstenares Elly van Gent.

Zij laat zich inspireren door de natuur, de reizen die zij maakt of een foto die haar raakt. Zij voelt de drang  om wat zij ziet vast te leggen in een schilderij en gaat enthousiast nieuwe uitdagingen aan.

Haar werken zijn divers van aard, in zowel onderwerp als kleurgebruik. Zij ontwikkelt echter meer en meer  een eigen stijl, waarbij de sfeer van een schilderij een belangrijk element vormt. Aanvankelijk schilderde zij zeer realistisch, maar steeds meer wordt de realiteit losgelaten. De laatste tijd heeft zij zich wat meer toegelegd op het schilderen van mensen en landschappen, met name na haar reizen door Indonesië, het land dat haar zo raakte.

www.onlinekunstenaars.nl