EVEN VOORSTELLEN

 Al op de Kweekschool had Carla Martens een liefde voor creatieve vakken, maar pas in 1998 nam zij schilderlessen bij beeldend kunstenaar Wendela van Lynden uit Zeewolde.

Carla leerde anders en beter te kijken naar de dingen om zich heen en door verschillende opdrachten werd zij gestimuleerd om steeds een stapje verder te komen in haar ontwikkeling. Zij volgde ook elders verschillende workshops en lessen. Door met diverse technieken en materialen te experimenteren worden steeds nieuwe mogelijkheden ontdekt en grenzen verlegd.

Sinds 2017  is zij, naast het werken met acrylverf, ook de mogelijkheden van olieverf aan het verkennen.

Haar werken zijn divers van aard, in zowel onderwerp als kleurgebruik. Zij ontwikkelt een eigen stijl, waarbij de sfeer van een schilderij een belangrijk element vormt. Zij schildert soms realistisch, soms wordt de realiteit losgelaten.

Zij laat zich inspireren door de natuur, een foto die haar aanspreekt, of de reizen die zij maakt. Met name haar reizen door Indonesië, het land dat haar zo raakte, vormen een bron van inspiratie. Zij voelt de drang  om wat zij ziet vast te leggen in een schilderij en gaat enthousiast nieuwe uitdagingen aan.

Inmiddels is Carla’s werk ook buiten de landsgrenzen bekend: haar schilderijen hebben hun weg gevonden naar o.a. Curaçao, Cyprus, Duitsland, Frankrijk, Indonesië, Suriname en Taiwan.

www.onlinekunstenaars.nl